Wordt u ook zo moe van al die voedingsadviezen die u over u heen krijgt? Waren het nou nog maar adviezen, maar het zijn steeds meer dogma’s. De toorn van het zich ‘progressief’ noemende deel van de natie is uw deel als u zich er niet aan houdt. U weet wel, de mensen die u vanaf hun vakantieadres op de Bahama’s laten weten dat ze zich eigenlijk schamen voor het feit dat ze vliegen maar dat ze de uitstoot hebben ‘gecompenseerd’. Oh ja, die ‘voedingsadviezen’. Natúúrlijk geen vlees en vis, hoorde ik Marianne Thieme onlangs weer blaten in Goedemorgen Nederland. Allemaal uitstoot en toxische ellende. En de meest recente: u mag de bruine randjes niet meer eten van uw gebakken aardappeltjes. Laat stáán van uw steak of gebakken visje. U mag alles wel lang kóken (!), wordt er bij gezegd (back to the fifties) maar dus niet bákken. Louis Camille Maillard (1878-1936) zou zich omdraaien in zijn graf (het bruine korstje is naar hem genoemd omdat hij daar onderzoek naar deed). Als u uw aardappeltjes lekker bruin bakt komen er hoge doses acrylamide vrij, aldus het voor honderd procent gesubsidieerde ‘Voedingscentrum’, en dat is heel slecht voor u. Ze zijn een heuse campagne begonnen: ‘Bak goed, bak goudgeel’. Erbij staat een afbeelding van een bord bleke aardappelschijfjes (‘goed’) en een bord watertandend lekkere bruine schijfjes, met hier en daar een donker plekje (de lekkerste stukjes). Die mogen natuurlijk weer niet. Kan deze overheidsbetutteling stoppen?
Lorenzo Ledel This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.