Er is een dame die ik altijd tegenkom bij het jaarlijkse Grand Gala van de Patrons Cuisiniers, die mij al heel lang van het vlees af wil krijgen. Ooit was zij erg boos op mij omdat ik in Vision een foto had geplaatst waarop te zien is hoeveel tafels er ‘uitzonderingen’ hadden bij dat gala, en erbij schreef dat je dat die chefs niet moet aandoen. Inmiddels gaan we wel goed hoor. Omdat ik zo nu en dan een groentegerechtje wel lekker vind denkt zij dat ik al bijna ‘om’ ben, maar dat is zeker nog niet zo. Echter, de panelen schuiven héél soms een héél klein beetje: ik kan het zelf nog bijna niet geloven, maar ik zat onlangs aan bij een diner in een sterrenrestaurant waar plant based ‘vlees’ werd geïntroduceerd. Ja, ík. Dat was een wonderlijke ervaring, al heb ik er wel nog veel vragen over. Dus daar kom ik op terug in Vision, want ik heb een afspraak met dedirecteur van het bedrijf. En dan was er het diner bij het fantastische Zarzo*/16,5 in Eindhoven, waar Adrian Zarzo (Spaanse roots) samen kookte met de lieve Begoña Rodrigo van restaurant La Salita* in Valencia (Spanje), om die stad te promoten. Begoña – die een tijd in Nederland heeft gewoond en die een licht emotioneel toespraakje hield omdat ze het zo fijn vond hier weer even te zijn – had onder meer ‘Royal van uien’ gemaakt, een gerechtje dat uitsluitend bestaat uit... ui. En dat was zo goddelijk, dat zelfs ík op mijn beurt daar bijkans (een beetje) emotioneel van werd en haar in de keuken twee zoenen op haar wang gaf. Alleen ui dus, hè. Er zat geen vlees of vis bij. En ik vond het geweldig. Zou het dan toch...? Neuh... dat ook weer niet hoor. Maar ik had wel weer eens wat vitamientjes binnen.
Lorenzo Ledel This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.